Home   Bachelor Geschiedenis   Algemene informatie

Bachelor Geschiedenis

Bij de bachelor Geschiedenis in Rotterdam zoek je in het verleden naar antwoorden op maatschappelijke vragen die de politiek, media of burger nu bezig houden.

Waarom zijn sommige landen rijk geworden en andere landen niet?

Wat zijn de effecten van migratie uit islamitische landen naar West-Europa?

Hoe beïnvloedt het koloniale verleden de huidige politieke situatie van een land?

Wat is het belang van geschiedenis en erfgoed voor de identiteit van landen en gemeenschappen?

Geschiedenis is verbinden

Bij de bachelor Geschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam leer je alles over het verleden, maar kijk je vooral met een sociale, culturele, politieke en economische bril naar geschiedenis en geschiedschrijving. Je bestudeert de geschiedenis dus thematisch en niet zoals bij veel andere opleidingen aan de hand van historische periodes. Zo leer je bijvoorbeeld belangrijke gebeurtenissen als de uitvinding van de drukpers en de opkomst van het internet met elkaar te verbinden. Ook zie je overeenkomsten en verschillen tussen de geschiedenis van de integratie van Surinaamse, Turkse en Italiaanse gastarbeiders in Nederland.

Geschiedenis studeren in Rotterdam. Iets voor jou?

De bachelor Geschiedenis in Rotterdam bestudeert dus niet alleen het verleden, maar ook grote maatschappelijke vraagstukken, de geschiedenis van internationale relaties en de veranderende relatie tussen staat en samenleving. Jouw belangstelling gaat dus verder dan alleen geschiedenis. Je bent nieuwsgierig en zoekt graag naar verbanden tussen kleine en grote historische gebeurtenissen. Soms betekent dit dat je je verdiept in de inboedel van een patriciërswoning uit de zeventiende eeuw. Dan weer lees je over de impact van de Nederlandse kolonisatie op het huidige Indonesië. Na je bachelor Geschiedenis in Rotterdam ben je een historicus die kritische vragen durft te stellen over het verleden en midden in de maatschappij van nu staat. Dat maakt een historicus uit Rotterdam zo bijzonder.

Oriënteren

Er worden jaarlijks open dagen, meeloopdagen en mogelijkheden voor proefstuderen georganiseerd voor de bachelor Geschiedenis.

Op een Erasmus Bachelor Open Dag kun je informatiesessies volgen van Bachelor opleidingen waarin jij geïnteresseerd bent. Daarnaast krijg je een rondleiding op onze unieke campus Woudestein en maak je kennis met het studentenleven en studeren in Rotterdam.

Tijdens een Erasmus Meeloopdag loop je mee met een student (een “Ambassador”) van de bacheloropleiding Geschiedenis. De Ambassador neemt je mee naar een college, geeft je een rondleiding door de gebouwen en beantwoordt al jouw vragen over de bacheloropleiding.

Erasmus Proefstuderen gaat verder waar een Erasmus Meeloopdag ophoudt. Tijdens een Erasmus Meeloopdag heb je oriënterende informatie over een opleiding ontvangen. Je hebt een beeld gekregen van de opleiding Geschiedenis. Bij Erasmus Proefstuderen verdiep je je actief in de opleiding. Het biedt je een realistisch beeld van de opleiding doordat je op een intensieve manier deelneemt aan een speciaal programma.

Tenslotte is er nog een mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de faculteit en te spreken met de studieadviseur en/of studentvertegenwoordigers en een eerstejaars college te volgen. "Maak kennis met Geschiedenis" is bedoeld voor studiekiezers:

  • die zich al hebben voorbereid op de studie door het bezoeken van een Open Dag of het grondig doorlezen van de website;
  • die behoefte hebben aan een individueel gesprek ter voorbereiding op hun studiekeuze;
  • die niet naar een Meeloopdag kunnen komen.

Toelating en inschrijving

Geïnteresseerd? Bekijk de informatie over de toelatingseisen en hoe je kan inschrijven!


Bookmark and Share

Aanvraag brochure Bachelor Geschiedenis

brochure Bachelor Geschiedenis

Ervaringen studenten Geschiedenis

Ervaringen studenten