Na je bachelor Geschiedenis

Aansluiting Master

Wil jij na je bachelor Geschiedenis verder studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en je verdiepen in een thema, gebeurtenis of historische periode? Dan kun je  bij de Erasmus School of History, Culture and Communication een master Maatschappijgeschiedenis volgen. In de master kies je voor één van de volgende specialisaties:

Is het jou ook opgevallen welke belangrijke rol media door de geschiedenis heen hebben gespeeld in onze maatschappij? En wil je nu meer weten over hoe media werken en hoe zij van invloed zijn op de maatschappij? Dan kun je na je bachelor Geschiedenis ook een master Media en Journalistiek aan de Erasmus School of History, Culture and Communication volgen.

Carrièremogelijkheden

Na een bachelor Geschiedenis in Rotterdam ben je méér dan klaar voor een carrière als historicus. Je bent door je analytische houding breed inzetbaar en kunt in verschillende banen aan de slag. Zo werken historici niet alleen als onderzoeker of in het onderwijs, maar zijn zij ook actief bij de overheid, grote bedrijven, culturele instellingen of de media. Juist omdat je als historicus uit Rotterdam kritische vragen durft te stellen en gemakkelijk verbanden legt tussen gebeurtenissen uit heden en verleden, kom je in verschillende banen en branches tot je recht.

Arbeidsmarkt Oriëntatiedagen

Tijdens de bachelor Geschiedenis werk je al aan je toekomst op de arbeidsmarkt. Elk jaar organiseert de Erasmus School of History, Culture and Communication de Arbeidsmarkt Oriëntatiedagen. Tijdens deze dagen ontmoet je oud-studenten Geschiedenis en hoor je wat zij zijn gaan doen na hun studie. Bovendien maak je kennis met bedrijven waar je als historicus aan de slag kunt.

Afgestudeerden aan het woord

Alumni van de bachelor Geschiedenis werken nu onder andere als onderzoeker, beleidsmaker, manager, onderwijzer, redacteur, voorlichter of archivaris. Lees nu de ervaringen van oud-studenten Geschiedenis op de arbeidsmarkt: Alumni Geschiedenis.