Schakelprogramma Maatschappijgeschiedenis

Wil jij graag de master Maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam volgen, maar heb je niet de juiste vooropleiding? Volg dan eerst een schakelprogramma Maatschappijgeschiedenis en krijg alsnog toelating tot de master Maatschappijgeschiedenis.

Je kunt het schakelprogramma in voltijd (een studiejaar) of deeltijd (twee studiejaren) doorlopen. Deeltijdstudenten sluiten aan bij het reguliere onderwijs, dat in principe overdag plaatsvindt. Er is geen avondonderwijs.

Kennis van de basis

Tijdens het schakelprogramma volg je enkele kernvakken uit de bachelor Geschiedenis en maak je kennis met de wereldgeschiedenis, economische en sociale geschiedenis en geschiedschrijving. Er zijn ook enkele vakken die speciaal voor het schakeljaar zijn ontwikkeld. Na het schakelprogramma ben je met jouw inhoudelijke kennis klaar voor de start met de master Maatschappijgeschiedenis.

Analytisch leren denken

Je wordt tijdens het schakelprogramma ook opgeleid als academicus. Dat betekent dat je kritisch naar historische en actuele maatschappelijke vraagstukken leert kijken. Bovendien oefen je in het schrijven van essays en artikelen en leer je de fijne kneepjes van het historisch onderzoek. Aan het einde van je schakeljaar pas je al je opgedane kennis en onderzoekvaardigheden toe bij het schrijven van je eigen bachelor thesis.

Het schakelprogramma Maatschappijgeschiedenis in Rotterdam

Het schakelprogramma Maatschappijgeschiedenis in Rotterdam is eigenlijk een intensieve stoomcursus voor de master Maatschappijgeschiedenis. Je volgt vakken in het Nederlands en Engels, je leert statistiek en ontwikkelt academische vaardigheden, je schrijf veel essays en als klap op de vuurpijl doe je zelfstandig onderzoek voor je bachelor thesis. Tijdens het schakelprogramma wordt veel van je verwacht. Maar je inspanningen zijn niet voor niets: al na een jaar kun jij aan de slag bij de master Maatschappijgeschiedenis.


Bookmark and Share