Master Media Studies

Informatie en cultuur zijn steeds overvloediger aanwezig in onze samenleving. Ze bereiken ons via de bekende massamedia als krant, radio en televisie, maar ook via digitale en multimediale toepassingen als internet en videogames. In deze mediamaatschappij bestaat een snel groeiende behoefte aan academisch gevormde mediadeskundigen die raad weten met de complexe problemen en veranderingen binnen de mediawereld en de wijdere samenleving.

Binnen de masteropleiding Media Studies kun je kiezen voor vier verschillende programma's. De twee eerstgenoemde programma's zijn volledig Engelstalig en trekken veel internationale studenten:

Alle programma's hebben een typisch Rotterdams profiel, dat je kunt typeren met de trefwoorden wetenschappelijke kwaliteit, maatschappelijke betrokkenheid en ondernemerschap. Als student krijg je dus niet alleen de nodige theoretische verdieping en academische vorming. Je leert ook om die wetenschappelijke bagage toe te passen op vraagstukken waarmee (media)managers, beleidsmakers, marketeers, voorlichters, programmamakers, redacteuren en andere professionals binnen en buiten de mediasector worden geconfronteerd.

Doel van de opleiding

Na afronding van de master Media Studies kun je een zelfstandige bijdrage leveren aan de wetenschappelijke studie van de mediasector, de journalistiek en de relatie tussen media, cultuur en maatschappij. Je bent in staat tot een grondige analyse van complexe organisatorische, beleidsmatige, maatschappelijke vraagstukken en je weet de verworven inzichten toe te passen in management-, beleids- en communicatiefuncties binnen en buiten de mediasector.

Bookmark and Share