Schakelprogramma Media Studies

Voor wie

Wil jij graag de master Media Studies aan de Erasmus Universiteit Rotterdam volgen, maar heb je niet de juiste vooropleiding? Volg dan eerst een eenjarig schakelprogramma Media Studies en krijg alsnog toelating tot de masteropleiding Media Studies.

Het schakelprogramma is bestemd voor afgestudeerden met een aan Media Studies verwante hbo-opleiding en voor WO-bachelors die een niet-verwante studie hebben gevolgd.

Twee schakelprogramma's

Het schakelprogramma voor de Nederlandstalige masterprogramma's Media & Cultuur en Media & Journalistiek wordt als één programma aangeboden. Binnen dit schakelprogramma zullen de lectures in het Engels worden gevolgd en de tutorials worden in het Nederlands gegeven. Voor de internationale masterprogramma’s Media, Culture & Society en Media & Business wordt een volledig Engelstalig schakelprogramma aangeboden.

Inhoud en doel

Tijdens het schakelprogramma volg je enkele kernvakken uit het internationale bachelorprogramma in Communication and Media (IBCoM) en een aantal vakken die speciaal voor het schakeljaar zijn ontwikkeld.

Bekijk de inhoud van het schakelprogramma Media & Cultuur, Media & Journalistiek, Media, Culture & Society of Media & Business.

Via het schakelprogramma verwerf je niet alleen de vereiste theoretische kennis op het gebied van media en communicatie, maar werk je ook aan je academische vorming, waarbij schriftelijke en analytische vaardigheden en kritisch leren denken centraal staan. Ook de ontwikkeling van onderzoeksvaardigheden – met vakken als statistiek en methoden en technieken – komen uitgebreid aan de orde.

Het schakelprogramma Media Studies in Rotterdam

Het schakelprogramma Media Studies is eigenlijk een intensieve stoomcursus voor de master Media Studies. Je volgt vakken in het Nederlands en Engels, je leert statistiek en onderzoeksmethoden en ontwikkelt academische vaardigheden, je schrijf veel essays en als klap op de vuurpijl doe je zelfstandig onderzoek voor je premaster thesis. Tijdens het schakelprogramma wordt veel van je verwacht. Maar je inspanningen zijn niet voor niets: al na een jaar kun jij aan de slag bij een van de bovengenoemde masterprogramma's Media Studies.

Omvang en duur

Het schakelprogramma start in september en heeft een omvang van 55 EC, ofwel bijna één fulltime studiejaar. Je mag maximaal twee jaar als schakelstudent studeren. Na afronding van het schakelprogramma ontvang je een bewijs van toelating voor het betreffende masterprogramma.