Algemeen

 

Tijdens de stage kun je een bepaald beroepenveld leren kennen, waarin je je kennis en academische vaardigheden die zijn geleerd tijdens de studie in de praktijk toe gaat passen. Bovendien maak je kennis met nieuwe mensen en een professionele werkomgeving. Je bouwt een netwerk op. Deze oriëntering op de arbeidsmarkt is bedoeld om er voor te zorgen dat studenten na de Bachelor-opleiding een goed beeld hebben van hun capaciteiten en weten welke functies ze mogelijk zouden willen gaan uitoefenen.

In de Bachelor Opleiding Geschiedenis lopen studenten verplicht stage in blok vier (april en mei) van het derde studiejaar. De stage heeft een omvang van 420 uur (15 ECTS) of één heel onderwijsblok van 8 weken.

De student zoekt zelf een stageplaats, dit wordt niet door de faculteit voor je geregeld. De stage moet aan bepaald inhoudelijke eisen voldoen. Deze eisen staan in de Handleiding op CH2020 Blackboard. Het is belangrijk de handleiding zorgvuldig door te lezen vóór je vragen gaat stellen. Kijk ook in de Frequently Asked Questions (FAQ).

Vanaf 28 juli 2014 kunnen de studenten zich voor het studiejaar 2014-2015 zelf inschrijven via Osiris voor CH2020-13 Stage Geschiedenis.

Er zijn veel organisaties waar je stage kunt lopen en heel uiteenlopende stages zijn mogelijk. Voorbeelden van stages zijn: meewerken aan programma’s bij een omroep, voorbereiden van een tentoonstelling bij een museum, en een onderwijsstage op een school.

Stage in het buitenland? Dat kan! Kijk op de volgende pagina voor meer informatie.

Actuele vacatures Geschiedenis