Maatschappijgeschiedenis

Historische ontwikkelingen geven inzicht in actuele vraagstukken. Als je geschiedenis wilt bestuderen vanuit sociaal, politiek of cultureel perspectief, dan is de master Maatschappijgeschiedenis iets voor jou.

In deze master gebruik je een interdisciplinaire en comparatieve benadering om het verleden en heden beter te begrijpen en te verklaren. Inzichten uit sociale wetenschappen, politieke theorie en culturele analyse helpen je daarbij. Je leert zowel de grote lijnen van een historische ontwikkeling, als het unieke en specifieke daarvan te beschrijven

De master biedt een scala aan beroepsperspectieven in beleidsontwikkeling bij de overheid, in het bedrijfsleven, de media of het onderwijs. Ook voor een carrière in de wetenschap is dit een uitstekend vertrekpunt.

Deze master biedt je keuze uit twee specialisaties:


Topopleiding

De Master Maatschappijgeschiedenis is door de Keuzegids Masters 2016 uitgeroepen tot Topopleiding. Keuzegids doet elk jaar een vergelijkend onderzoek naar masters per vakgebied, op basis van de resultaten van de Nationale Studenten Enquête en officiële accreditatierapporten. Maatschappijgeschiedenis scoorde daarbij maar liefst 76 van de 100 punten en wordt door studenten en experts vooral gewaardeerd om de kwaliteit van de docenten.

Een jaar later kwam de master in de Keuzegids Master 2017 als beste uit de bus. Studenten zijn weer met name te spreken over de kwaliteit en inzet van docenten, evenals de inhoud van het programma en de communicatie.

Voltijd / Deeltijd

De master Maatschappijgeschiedenis kan in voltijd of in deeltijd gevolgd worden.