Nieuws

Vacature: Student-assistent Research Support (0,2 fte)

Maandag, 14 augustus 2017

De ESHCC zoekt op korte termijn een student-assistent ter ondersteuning van onderzoeksprojecten op gebied van Creatieve Industrie van ESHCC.

Vacature: Secretaris Medezeggenschap (0,5 fte)

Donderdag, 10 augustus 2017

De ESHCC is op zoek naar een Secretaris Medezeggenschap voor 20 uur per week. In deze rol ondersteun je de Faculteitsraad en de Opleidingscommissies en zorg je ervoor dat ze, dankzij goede informatievoorziening, hun werk zo goed mogelijk kunnen doen.

Vacature: Medewerker Onderzoeksupport (0,7 fte)

Dinsdag, 8 augustus 2017

De Erasmus School of History, Culture and Communication is op zoek naar een Medewerker Onderzoeksupport (0,7 fte).

Marc van Berkel bij Radio 1: 'Onderwijs over Holocaust te eenzijdig'

Maandag, 31 juli 2017

Nog meer media-aandacht voor ESHCC promovendus Marc van Berkel en zijn onderzoek naar het Nederlandse geschiedenisonderwijs over de Holocaust. Eerder werd hij geïnterviewd door het Algemeen Dagblad en afgelopen vrijdag mocht hij in het radioprogramma Dit is de Dag zijn verhaal doen.

Marc van Berkel in AD: Les over Holocaust op school niet volledig

Maandag, 24 juli 2017

Hoe leefden Joden in Nederland voor de Tweede Wereldoorlog? En welke rol speelden de Nederlandse politie en andere autoriteiten binnen de Jodenvervolging? Deze en meer zaken worden amper of niet belicht in Nederlandse lesmethoden. Dat concludeert promovendus Marc van Berkel, die Nederlandse en Duitse lesboeken vergeleek. Het AD interviewde hem over zijn onderzoek.

Jacco van Sterkenburg bij Radio 1 over aandacht voor de Oranje Leeuwinnen

Vrijdag, 21 juli 2017

Uitverkochte stadions, 2,1 miljoen kijkers en het koninklijk echtpaar op de tribune: de belangstelling voor de Oranje Leeuwinnen groeit. Radio 1 sprak met mediawetenschapper dr. Jacco van Sterkenburg over de aandacht voor het vrouwelijke voetbalelftal. Want heeft die aandacht ook een positief effect op de prestaties van het team?

Vacature: Assistant Professor (UD) Cultural Organization and Management

Vrijdag, 14 juli 2017

The Erasmus School of History, Culture and Communication is looking for an Assistant Professor (UD) Cultural Organization and Management (1,0 fte). Employment starts in November 2017, for a fixed term of 1 year initially (to be extended upon sastisfactory performance.

Hoe kan klassieke muziek populair worden onder jongeren?

Vrijdag, 7 juli 2017

Orkesten halen alles uit de kast om nieuw publiek te trekken. Wat werkt nu wel en wat niet? Merel Vercammen, zelf violiste en tevens alumna Master Cultural Economics & Entrepreneurship, onderzocht dit en schreef er haar master thesis over. Radio 4 nodigde haar uit om te praten over haar bevindingen.

Esmeralda Kleinreesink wint Caforio Award voor proefschrift over ervaringen van soldaten in Afghanisten

Dinsdag, 4 juli 2017

Memoires van naar Afghanistan uitgezonden militairen zijn opvallend genoeg vaak positief van toon. Slechts 39 procent van de autobiografieën heeft een plot gekenmerkt door desillusie. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Luitenant-kolonel dr. Esmeralda Kleinreesink naar Afghanistan-memoires, dat zij verrichte onder leiding van prof. dr. Henri Beunders. Met de handelseditie van haar proefschrift ‘On Military Memoirs’ won Kleinreesink tijdens de jaarlijkse European Research Group on Military and Society (ERGOMAS) conferentie in Athene de Caforio award.

Gijsbert Oonk over Neder-Canadezen in De Sportwereld

Maandag, 3 juli 2017

Nederland is verdeeld over het thema migratie - ook binnen de sportwereld. Mogen atleten met een andere afkomst spelen voor het Nederlands elftal? En is het eerlijk als sommige spelers uitkomen voor meerdere landen? In een nieuw onderzoeksprogramma aan de Erasmus Universiteit, onder leiding van dr. Gijsbert Oonk, houden onderzoekers zich bezig met de vraag of veranderingen van nationaliteit en burgerschap tegenwoordig meer of minder voorkomen dan vroeger. Voor De Sportwereld schreef Oonk daarom een artikel over Neder-Canadezen en in hun rol binnen de ijshockeywereld.