Nieuws

Maria Grever benoemd tot lid van Raad voor Geesteswetenschappen

Donderdag, 20 april 2017

Maria Grever wordt per 1 mei 2017 lid van de Raad voor Geesteswetenschappen (RGW).

Martine Bouman ontvangt ZonMw Parel voor innovatieve gezondheidscommunicatie

Donderdag, 13 april 2017

Op 12 april heeft prof. dr. Martine Bouman tijdens het Nederlands Congres Volksgezondheid een ZonMw Parel ontvangen voor haar gehele oeuvre op het terrein van gezondheidscommunicatie. Ze kreeg de Parel overhandigd door ZonMw directeur Henk Smid, die zijn grote waardering uitsprak voor de verschillende innovatieve projecten en onderzoeksmethoden van het Centrum Media & Gezondheid (CMG).

PhD-candidate Music Industries (1,0 fte)

Dinsdag, 11 april 2017

The POPLIVE project at the Erasmus Research Centre for Media, Communication and Culture (ERMeCC) is looking for a PhD candidate Music Industries (f/m, 1,0 ft) in media and culture.

IBCoM alumna ontvangt Amsterdam Excellence Scholarship

Maandag, 10 april 2017

Hayley Kelsall studeerde IBCoM van 2013 tot 2016, en diende een aanvraag voor de Amsterdam Excellence Scholarship in om een Research Master Communication Science te kunnen doen aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). De prestigieuze beurs omvat een bedrag van €25,000 dat zowel het collegegeld als woon- en leefkosten dekt gedurende een collegejaar. Hayley zal in september beginnen aan de UvA.

 

Ben Wubs spreekt tijdens conferentie van International Council on Archives

Maandag, 3 april 2017

Prof. dr. Ben Wubs zal een lezing geven tijdens de jaarlijkse conferentie van de  sectie Business Archives (SBA) van de International Council on Archives (ICA). De conferentie vindt op 5 en 6 april plaats in Stockholm.

ACW alumni Siobhan Burger en Avril Hensen genomineerd in verkiezing ''Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar''

Woensdag, 22 maart 2017

Wat Avril Hensen en Siobhan Burger met elkaar gemeen hebben? Het feit dat ze beide ACW hebben gestudeerd aan de ESHCC. Daarnaast zijn beide genomineerd voor de jaarlijkse verkiezing Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar! Avril zit bij de laatste drie in de categorie ZZP, en Siobhan is een van de drie gelukkigen in de categorie Aanstormend Talent. Om de felbegeerde titel in de wacht te slepen, kunnen ze ieders hulp hard gebruiken: het is namelijk nog steeds mogelijk om een stem uit te brengen!

Peter Nikken bij NOS: wat bespreek je met kinderen als ze seks op internet zien?

Dinsdag, 21 maart 2017

Jonge kinderen komen online steeds vaker bloot- en seksbeelden tegen. Een groot deel van hen wil daar thuis met hun ouders over praten. Maar dat gebeurt niet altijd, zegt prof. dr. Peter Nikken (ERMeCC). "Het onderwerp is nog vaak taboe."

Prof. dr. Martine Bouman wint Marc Cornelissen | Brightlands Award

Vrijdag, 17 maart 2017

Prof. dr. Martine Bouman heeft op 16 maart de Marc Cornelissen | Brightlands Award in ontvangst mogen nemen uit handen van juryvoorzitter Maria van der Hoeven en Commissaris van de Koning Theo Bovens. De prijs is een erkenning van prof. Bouman’s werk op het gebied van entertainment en educatie. Haar doel is het overbruggen van sociaal-economische gezondheidsverschillen en het laagdrempelig communiceren met laaggeletterden over gezondheid en duurzaamheid door middel van storytelling en entertainment formats.

Sandra Khor Manickam ontvangt subsidie voor onderzoek naar geschiedenis Japanse medische migranten

Dinsdag, 14 maart 2017

Historica Sandra Khor Manickam (Geschiedenis, ESHCC) en dr. Naoko Iioka (zelfstandig onderzoeker) ontvingen recentelijk een Grant for Japan-related Research Projects van de Sumitomo Foundation Japan. Ze zullen onderzoek doen naar de geschiedenis van Japanse medische migranten tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Subsidie voor digital humanities project over WO2 ooggetuigenissen

Donderdag, 9 maart 2017

Hoewel ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog steeds prominenter zijn geworden op televisie, radio en in de pers, bestaat er geen systematisch vergelijkend onderzoek naar de inhoud van hun getuigenissen. En dat terwijl de overdracht van ooggetuigenherinneringen, met het wegvallen van de ooggetuigengeneraties, steeds belangrijker wordt gevonden. Historica Susan Hogervorst, onderzoeker in het EUR project WAR! Popular Culture and European Heritage of Major Armed Conflicts, heeft voor dergelijk onderzoek een Research Pilot subsidie ontvangen van CLARIAH, Common Lab Research Infrastructure for the Arts and Humanities.