Nieuws

ACW alumni Siobhan Burger en Avril Hensen genomineerd in verkiezing ''Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar''

Woensdag, 22 maart 2017

Wat Avril Hensen en Siobhan Burger met elkaar gemeen hebben? Het feit dat ze beide ACW hebben gestudeerd aan de ESHCC. Daarnaast zijn beide genomineerd voor de jaarlijkse verkiezing Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar! Avril zit bij de laatste drie in de categorie ZZP, en Siobhan is een van de drie gelukkigen in de categorie Aanstormend Talent. Om de felbegeerde titel in de wacht te slepen, kunnen ze ieders hulp hard gebruiken: het is namelijk nog steeds mogelijk om een stem uit te brengen!

Peter Nikken bij NOS: wat bespreek je met kinderen als ze seks op internet zien?

Dinsdag, 21 maart 2017

Jonge kinderen komen online steeds vaker bloot- en seksbeelden tegen. Een groot deel van hen wil daar thuis met hun ouders over praten. Maar dat gebeurt niet altijd, zegt prof. dr. Peter Nikken (ERMeCC). "Het onderwerp is nog vaak taboe."

Prof. dr. Martine Bouman wint Marc Cornelissen | Brightlands Award

Vrijdag, 17 maart 2017

Prof. dr. Martine Bouman heeft op 16 maart de Marc Cornelissen | Brightlands Award in ontvangst mogen nemen uit handen van juryvoorzitter Maria van der Hoeven en Commissaris van de Koning Theo Bovens. De prijs is een erkenning van prof. Bouman’s werk op het gebied van entertainment en educatie. Haar doel is het overbruggen van sociaal-economische gezondheidsverschillen en het laagdrempelig communiceren met laaggeletterden over gezondheid en duurzaamheid door middel van storytelling en entertainment formats.

Sandra Khor Manickam ontvangt subsidie voor onderzoek naar geschiedenis Japanse medische migranten

Dinsdag, 14 maart 2017

Historica Sandra Khor Manickam (Geschiedenis, ESHCC) en dr. Naoko Iioka (zelfstandig onderzoeker) ontvingen recentelijk een Grant for Japan-related Research Projects van de Sumitomo Foundation Japan. Ze zullen onderzoek doen naar de geschiedenis van Japanse medische migranten tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Subsidie voor digital humanities project over WO2 ooggetuigenissen

Donderdag, 9 maart 2017

Hoewel ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog steeds prominenter zijn geworden op televisie, radio en in de pers, bestaat er geen systematisch vergelijkend onderzoek naar de inhoud van hun getuigenissen. En dat terwijl de overdracht van ooggetuigenherinneringen, met het wegvallen van de ooggetuigengeneraties, steeds belangrijker wordt gevonden. Historica Susan Hogervorst, onderzoeker in het EUR project WAR! Popular Culture and European Heritage of Major Armed Conflicts, heeft voor dergelijk onderzoek een Research Pilot subsidie ontvangen van CLARIAH, Common Lab Research Infrastructure for the Arts and Humanities.

Julian Schaap en Alex van Stipriaan leveren bijdrage aan ''Hoe Zwaar is Licht: Meer dan 100 dringende vragen aan de wetenschap''

Dinsdag, 7 maart 2017

Wat komt er na democratie? Waarom kan massa niet negatief zijn? En wordt een beschaving echt altijd beter?... Het is een kleine greep uit de vragen die in ''Hoe Zwaar is Licht" aan bod komen. De presentatie van het boek vond afgelopen weekend plaats, en ESHCC wetenschappers Julian Schaap en Alex van Stripriaan die allebei hebben meegewerkt aan het boek, waren erbij.

Master Maatschappijgeschiedenis is de nummer één volgens Keuzegids Masters 2017

Dinsdag, 7 maart 2017

De Master Maatschappijgeschiedenis is als beste Geschiedenis Master uit de bus gekomen in de Keuzegids Master 2017. Keuzegids doet elk jaar een vergelijkend onderzoek naar masters per vakgebied, op basis van de resultaten van de Nationale Studenten Enquête en officiële accreditatierapporten. 

 

 

 

Prof. dr. Martine Bouman genomineerd voor de Marc Cornelissen/Brightland Award

Donderdag, 2 maart 2017

Prof. dr. Martine Bouman is genomineerd voor de Marc Cornelissen/Brightland Award 2017. ERMeCC feliciteert prof. dr. Bouman met deze eervolle nominatie.

 

ESHCC-onderzoek naar de 'Creative Industries' gebundeld op eigen website

Donderdag, 2 maart 2017

De creatieve industrie is een van de meest dynamische sectoren in ons land. Het is een thema dat heel breed is, en onder andere betrekking heeft op subthema's als mode, architectuur, games, media en ICT. Deze thema's hebben de laatste jaren ook steeds vaker de aandacht getrokken van wetenschappers, en dat heeft geresulteerd in een hele hoop interessante onderzoeken en resultaten.

 

Onderzoek waar Koen van Eijck aan meewerkt ontvangt NWO-beurs

Woensdag, 1 maart 2017

Het onderzoeksproject heeft de titel ''GAMPSISS: Gameful Music Performances for Smart, Inclusive, and Sustainable Societies", en wordt geleid door Micha Hamel (Codarts), die wordt ondersteund door het team bestaande uit Koen van Eijck (ESHCC),  Liesbeth Noordegraaf-Eelens (EUC), Rens Kortman (TU Delft) en Alexander Verbraeck (TU Delft). Het onderzoek wordt ondersteund door het Erasmus Research Centre for Media, Communication and Culture (ERMeCC).