Nieuws

Arno van der Hoeven ontvangt beurs voor onderzoek naar online stedelijk erfgoed

Maandag, 15 mei 2017

Mediawetenschapper Arno van der Hoeven heeft van NWO een KIEM-beurs ontvangen voor zijn onderzoekersvoorstel over online stedelijk erfgoed. Het KIEM-programma financiert samenwerkingsverbanden tussen onderzoekers en organisaties op het terrein van de Creatieve industrie. Samenwerkingspartners in Van der Hoeven’s project zijn Het Nieuwe Instituut en de Stichting Digitaal Erfgoed Nederland.

Etienne Augé in EenVandaag over micronaties

Maandag, 8 mei 2017

De Republiek van Saugeais, het Vorstendom van Seborga, de Soevereine Staat van Forvik. Wellicht wist u het nog niet, maar in de afgelopen tijd is Europe 12 staten rijker geworden. Stukken niemandsland worden namelijk regelmatig geclaimd en tot natie omgedoopt: de zogenaamde micronatie. Communicatiewetenschapper Etienne Augé sprak erover in EenVandaag.

Hoe Feyenoord van de Coolsingel dé huldigingsplek maakte

Donderdag, 4 mei 2017

Het moet wel gek lopen, wil Feyenoord komende zondag geen kampioen worden. En het moet nog gekker lopen, wil de Coolsingel dan niet afgeladen zijn met Feyenoord-fans. Deze straat is immers al jarenlang dé plek waar huldigingen gevierd worden. Iwan Tol schreef voor de Volkskrant een artikel over de historie van deze straat en sprak onder andere met prof. dr. Paul van de Laar.

Nieuw boek van Antoon van den Braembussche

Dinsdag, 2 mei 2017

Onlangs verscheen een nieuw boek van Antoon van den Braembussche: De stilte en het ontuitsprekelijke - over beeldcultuur, kunst en mystiek. In dit boek onderzoekt de kunst- en cultuurfilosoof de vervagende grenzen tussen kunst en mystiek, religie en atheïsme en westerse en oosterse filosofie. 

Alumnus Geschiedenis Auke Kok wint Nico Scheepmaker Beker

Dinsdag, 2 mei 2017

Oud-Geschiedenisstudent Auke Kok heeft gisteren de Nico Scheepmaker Beker gewonnen voor het beste sportboek van 2016. Hij ontving de prijs in het tv-programma De Wereld Draait Door. Kok beschrijft in zijn boek: 1936. Wij gingen naar Berlijn het verhaal van de Nederlandse sporters die in dat jaar meededen aan de beladen Olympische Spelen. 

Maria Grever benoemd tot lid van Raad voor Geesteswetenschappen

Donderdag, 20 april 2017

Maria Grever wordt per 1 mei 2017 lid van de Raad voor Geesteswetenschappen (RGW).

Martine Bouman ontvangt ZonMw Parel voor innovatieve gezondheidscommunicatie

Donderdag, 13 april 2017

Op 12 april heeft prof. dr. Martine Bouman tijdens het Nederlands Congres Volksgezondheid een ZonMw Parel ontvangen voor haar gehele oeuvre op het terrein van gezondheidscommunicatie. Ze kreeg de Parel overhandigd door ZonMw directeur Henk Smid, die zijn grote waardering uitsprak voor de verschillende innovatieve projecten en onderzoeksmethoden van het Centrum Media & Gezondheid (CMG).

Ben Wubs spreekt tijdens conferentie van International Council on Archives

Maandag, 3 april 2017

Prof. dr. Ben Wubs zal een lezing geven tijdens de jaarlijkse conferentie van de  sectie Business Archives (SBA) van de International Council on Archives (ICA). De conferentie vindt op 5 en 6 april plaats in Stockholm.

ACW alumni Siobhan Burger en Avril Hensen genomineerd in verkiezing ''Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar''

Woensdag, 22 maart 2017

Wat Avril Hensen en Siobhan Burger met elkaar gemeen hebben? Het feit dat ze beide ACW hebben gestudeerd aan de ESHCC. Daarnaast zijn beide genomineerd voor de jaarlijkse verkiezing Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar! Avril zit bij de laatste drie in de categorie ZZP, en Siobhan is een van de drie gelukkigen in de categorie Aanstormend Talent. Om de felbegeerde titel in de wacht te slepen, kunnen ze ieders hulp hard gebruiken: het is namelijk nog steeds mogelijk om een stem uit te brengen!