Nieuws

Van De Kunst der Selfies tot het maken van plastic uit planten: dit zijn de avant-gardistische ideeën van onze Arts & Culture studenten

Dinsdag, 7 februari 2017

Kunst komt tegenwoordig in ontelbaar veel vormen en maten. Het is tegenwoordig achterhaald om te stellen dat 'echte' kunst enkel en alleen bestaat uit schilderijen en sculpturen, wan één ding is zeker: kunst staat nooit stil! Artiesten uit alle hoeken van de wereld komen juist steeds met nieuwe manieren om hun artistieke ideeën uit te drukken. Voor de elective  'Avant-Gardes in Context', gegeven door Niels van Poecke , werd aan studenten gevraagd in te zoomen op een hedendaags, avant-gardistisch fenomeen en dit op een innovatieve (en dus avant-gardisctische!) manier te presenteren. Het resultaat? Zeventien interessante eindprojecten waarin een heleboel verschillende moderne, artistieke onderwerpen in een compleet nieuw daglicht worden beschreven. 

'Wetenschap moet vooral vrij blijven'

Vrijdag, 17 februari 2017

Stop de inperking van de vrije wetenschap, schrijven de rectoren van Nederlandse universiteiten, waaronder ook prof.dr. Huibert Pols, in een ingezonden artikel in NRC Handelsblad en NRC.Next.  

Janelle Ward aan het woord in De Volkskrant: "Datingapps kunnen zeker empowering zijn"

Maandag, 13 februari 2017

Voor het vinden van je Droomprins(es) hoef je tegenwoordig je huis niet meer uit: datingapps als Tinder en Happn hebben ervoor gezorgd dat het vinden van een partner nu ook gewoon in pyjama vanaf de bank kan. Het enige probleem? Het vinden van The One wordt er niet makkelijker op. Door het grote aanbod wordt het een stuk moeilijker om tevreden te zijn met de keus die je hebt gemaakt, want wat als er nu ergens een nóg leukere man of vrouw rondloopt?...

Stad en land afreizen voor een expositie over Harry Potter: waarvoor doen fans het toch?

Maandag, 13 februari 2017

Fans van de film- en boekenreeks over de jonge tovenaar Harry Potter konden dit weekend hun hart ophalen: in Utrecht opende namelijk een expositie die enkel en alleen om de Harry Potter films draait. Fans kunnen er terecht om met eigen ogen honderden rekwisieten, decorstukken en kostuums uit de film te bekijken. Fans stonden in de rij om binnen te komen, wat natuurlijk de grote vraag oproept: wat drijft hen om naar een expositie als deze te komen? NOS sprak erover Abby Waysdorf, die onderzoek doet naar film- en televisietoerisme.

Alex van Stipriaan ontvangt NWO-beurs voor onderzoek naar Caribisch cultureel erfgoed

Vrijdag, 10 februari 2017

Onlangs ontving prof. dr. Alex van Stipriaan samen met prof. dr. Gert Oostindie (KITLV/Leiden University) een NWO-subsidie van 600.000 euro. Dit stelt hen in staat om de komende vier jaar het onderzoeksproject ‘Traveling Caribbean Heritage’ uit te voeren. Samen met postdoc-onderzoeker Valika Smeulders en een nog te werven promovendus, zullen zij zich richten op de relatie tussen cultureel erfgoed en nationale identiteit in de zeer diverse samenlevingen van Aruba, Bonaire en Curaçao. In het project zal verder een 8-tal jonge Antillianen worden opgeleid voor het erfgoedveld op de drie eilanden.

Erasmus Universiteit en PR-bureau Coopr organiseren tweede editie 'Practical Honours Programme'

Donderdag, 9 februari 2017

Voor de tweede keer slaan de universiteit en het Rotterdamse Coopr de handen ineen voor de organisatie van het Practical Honours Programme, Coopr Academy. Uit veertig aanmeldingen zijn uiteindelijk twaalf gemotiveerde studenten geselecteerd van bachelor International Communication and Media (IBCoM) and the Masters Media & Business, Media & Journalistiek, Media & Cultuur and Media, Culture & Society die het programma gaan volgen.

Payal Arora publiceert UNESCO rapport over de rol van prijzen in het stimuleren van innovaties in de educatieve ICT sector

Dinsdag, 7 februari 2017

Payal Arora's meest recente publicatie is het UNESCO Report (2016) met de titel Prizes for Innovation: Impact analysis in the ICT for education sector'. Het rapport gaat over de rol die prijsuitreikingen kunnen spelen in het voortbrengen van innovatieve ICT oplossingen in de educatieve sector.

 

 

EUR Fellowship voor Chris Nierstrasz

Vrijdag, 3 februari 2017

Historicus Dr. Chris Nierstrasz heeft een EUR Fellowship-beurs ontvangen voor zijn project 'Luxuries for the people: Early Modern consumption of tea, coffee and Indian textiles (1650-1800).

- Doe mee aan de Nationale Studenten Enquête 2017 en win een reischeque ter waarde van €2.000,-

Woensdag, 18 januari 2017

Om het onderwijs aan de Nederlandse universiteiten en hogescholen te verbeteren, doet de Stichting Studiekeuze123 jaarlijks onderzoek onder bijna alle studenten in Nederland. Door de Nationale Studenten Enquête in te vullen kun je jouw mening geven over de kwaliteit van je opleiding en over de Erasmus Universiteit in het algemeen. En een interessant detail: je maakt ook nog eens kans op een reischeque van € 2.000!