Media & Communicatie alumni onder winnaars Digital Communication Awards 2017

Twee recent afgestudeerden van de afdeling Media & Communication prijswinnaars in de Digital Communication Awards 2017.

Khanh Linh Pham, afgestudeerde van de International Bachelor Communication and Media (IBCoM) heeft de eerste plaats gewonnen in de categorie Best Bachelor Thesis. "In mijn thesis richtte ik me op webcare en de manier waarop voedselmerken reageren op klantreacties op sociale media." Linh's project veranderde halverwege van koers, wat het proces wel spannend maakte. "Mijn begeleidster dr. Mijke Slot en haar constructieve feedback heeft me geholpen weer goed op schema te komen. Een paar dagen na het inleveren van mijn scriptie stuurde ik mijn thesis in bij de Digital Communication Awards. Ik verwachtte er niet veel van, maar ik had niets te verliezen. Ik was erg verrast toen ik hoorde dat ik de eerste plaats had gewonnen. Een mooie manier om mijn drie jaren bij IBCoM te endigen - met een prijswinnende thesis!" Linh neemt op 29 September haar prijs in ontvangst op de #DCA2017 Award Show in Axica in Berlijn.

Marcus Optiz, een alumnus van het Media & Business programma (Master Media Studies) won de tweede plaats in de categorie Best Master Thesis. "Mijn thesis ging over crisis communicatie, specifiek over hoe mensen kijken naar medewerkers van organisaties in crisis, die online hun werkgever verdedigen of juist aanvallen." Voor Marcus kwam de inspiratie voor dit onderwerp voort uit crisis cases die bij vakken binnen het masterprogramma aan bod kwamen. "In het bijzonder bij het vak Corporate Management with New Media van dr. Vidhi Chaudhri. Zij was ook mijn scriptiebegeleidster en hielp me tijdens het scriptieproces door feedback te geven en me ook uit te dagen. Ik vond het erg leuk dat ze voorstelde om mijn thesis voor deze awards in te sturen - maar wat nog leuker is, is dat we op dit moment samen werken aan een paper gebaseerd op de bevindingen van mijn onderzoek."

Hartelijk gefeliciteerd, Linh en Marcus, namens de afdeling Media & Communication en de faculteit Erasmus School of History, Culture, and Communications!

Publicatiedatum: 13 september 2017