Nieuws over ons onderzoek

Maria Grever benoemd tot lid van Raad voor Geesteswetenschappen

Donderdag, 20 april 2017

Maria Grever wordt per 1 mei 2017 lid van de Raad voor Geesteswetenschappen (RGW).

Martine Bouman ontvangt ZonMw Parel voor innovatieve gezondheidscommunicatie

Donderdag, 13 april 2017

Op 12 april heeft prof. dr. Martine Bouman tijdens het Nederlands Congres Volksgezondheid een ZonMw Parel ontvangen voor haar gehele oeuvre op het terrein van gezondheidscommunicatie. Ze kreeg de Parel overhandigd door ZonMw directeur Henk Smid, die zijn grote waardering uitsprak voor de verschillende innovatieve projecten en onderzoeksmethoden van het Centrum Media & Gezondheid (CMG).

Ben Wubs spreekt tijdens conferentie van International Council on Archives

Maandag, 3 april 2017

Prof. dr. Ben Wubs zal een lezing geven tijdens de jaarlijkse conferentie van de  sectie Business Archives (SBA) van de International Council on Archives (ICA). De conferentie vindt op 5 en 6 april plaats in Stockholm.

Peter Nikken bij NOS: wat bespreek je met kinderen als ze seks op internet zien?

Dinsdag, 21 maart 2017

Jonge kinderen komen online steeds vaker bloot- en seksbeelden tegen. Een groot deel van hen wil daar thuis met hun ouders over praten. Maar dat gebeurt niet altijd, zegt prof. dr. Peter Nikken (ERMeCC). "Het onderwerp is nog vaak taboe."

Prof. dr. Martine Bouman wint Marc Cornelissen | Brightlands Award

Vrijdag, 17 maart 2017

Prof. dr. Martine Bouman heeft op 16 maart de Marc Cornelissen | Brightlands Award in ontvangst mogen nemen uit handen van juryvoorzitter Maria van der Hoeven en Commissaris van de Koning Theo Bovens. De prijs is een erkenning van prof. Bouman’s werk op het gebied van entertainment en educatie. Haar doel is het overbruggen van sociaal-economische gezondheidsverschillen en het laagdrempelig communiceren met laaggeletterden over gezondheid en duurzaamheid door middel van storytelling en entertainment formats.

Sandra Khor Manickam ontvangt subsidie voor onderzoek naar geschiedenis Japanse medische migranten

Dinsdag, 14 maart 2017

Historica Sandra Khor Manickam (Geschiedenis, ESHCC) en dr. Naoko Iioka (zelfstandig onderzoeker) ontvingen recentelijk een Grant for Japan-related Research Projects van de Sumitomo Foundation Japan. Ze zullen onderzoek doen naar de geschiedenis van Japanse medische migranten tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Subsidie voor digital humanities project over WO2 ooggetuigenissen

Donderdag, 9 maart 2017

Hoewel ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog steeds prominenter zijn geworden op televisie, radio en in de pers, bestaat er geen systematisch vergelijkend onderzoek naar de inhoud van hun getuigenissen. En dat terwijl de overdracht van ooggetuigenherinneringen, met het wegvallen van de ooggetuigengeneraties, steeds belangrijker wordt gevonden. Historica Susan Hogervorst, onderzoeker in het EUR project WAR! Popular Culture and European Heritage of Major Armed Conflicts, heeft voor dergelijk onderzoek een Research Pilot subsidie ontvangen van CLARIAH, Common Lab Research Infrastructure for the Arts and Humanities.

Daniel Trottier en Chris Nierstrasz in de spotlight tijdens Talent Day 2017

Donderdag, 9 maart 2017

Woensdag 15 maart eert de Erasmus Universiteit 33 succesvolle wetenschappers en haar meest talentvolle studenten tijdens de jaarlijkse Talent Day. Alle laureaten hebben het afgelopen jaar beurzen of subsidies weten te verwerven voor hun onderzoek of ze hebben een Erasmus of Erasmus MC Fellowship ontvangen. Ook aanwezig zijn de vijftig studenten die met succes het Erasmus Honours Programme volgden. Tijdens deze middag worden wetenschappers van de ESHCC geëerd: dr. Daniel Trottier en dr. Chris Nierstrasz.

Onderzoek waar Koen van Eijck aan meewerkt ontvangt NWO-beurs

Woensdag, 1 maart 2017

Het onderzoeksproject heeft de titel ''GAMPSISS: Gameful Music Performances for Smart, Inclusive, and Sustainable Societies", en wordt geleid door Micha Hamel (Codarts), die wordt ondersteund door het team bestaande uit Koen van Eijck (ESHCC),  Liesbeth Noordegraaf-Eelens (EUC), Rens Kortman (TU Delft) en Alexander Verbraeck (TU Delft). Het onderzoek wordt ondersteund door het Erasmus Research Centre for Media, Communication and Culture (ERMeCC).