Nieuws over ons onderzoek

Vacature: Medewerker Onderzoeksupport (0,7 fte)

Dinsdag, 8 augustus 2017

De Erasmus School of History, Culture and Communication is op zoek naar een Medewerker Onderzoeksupport (0,7 fte).

Marc van Berkel in AD: Les over Holocaust op school niet volledig

Maandag, 24 juli 2017

Hoe leefden Joden in Nederland voor de Tweede Wereldoorlog? En welke rol speelden de Nederlandse politie en andere autoriteiten binnen de Jodenvervolging? Deze en meer zaken worden amper of niet belicht in Nederlandse lesmethoden. Dat concludeert promovendus Marc van Berkel, die Nederlandse en Duitse lesboeken vergeleek. Het AD interviewde hem over zijn onderzoek.

Vacature: Assistant Professor (UD) Cultural Organization and Management

Vrijdag, 14 juli 2017

The Erasmus School of History, Culture and Communication is looking for an Assistant Professor (UD) Cultural Organization and Management (1,0 fte). Employment starts in November 2017, for a fixed term of 1 year initially (to be extended upon sastisfactory performance.

Esmeralda Kleinreesink wint Caforio Award voor proefschrift over ervaringen van soldaten in Afghanisten

Dinsdag, 4 juli 2017

Memoires van naar Afghanistan uitgezonden militairen zijn opvallend genoeg vaak positief van toon. Slechts 39 procent van de autobiografieën heeft een plot gekenmerkt door desillusie. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Luitenant-kolonel dr. Esmeralda Kleinreesink naar Afghanistan-memoires, dat zij verrichte onder leiding van prof. dr. Henri Beunders. Met de handelseditie van haar proefschrift ‘On Military Memoirs’ won Kleinreesink tijdens de jaarlijkse European Research Group on Military and Society (ERGOMAS) conferentie in Athene de Caforio award.

Gijsbert Oonk over Neder-Canadezen in De Sportwereld

Maandag, 3 juli 2017

Nederland is verdeeld over het thema migratie - ook binnen de sportwereld. Mogen atleten met een andere afkomst spelen voor het Nederlands elftal? En is het eerlijk als sommige spelers uitkomen voor meerdere landen? In een nieuw onderzoeksprogramma aan de Erasmus Universiteit, onder leiding van dr. Gijsbert Oonk, houden onderzoekers zich bezig met de vraag of veranderingen van nationaliteit en burgerschap tegenwoordig meer of minder voorkomen dan vroeger. Voor De Sportwereld schreef Oonk daarom een artikel over Neder-Canadezen en in hun rol binnen de ijshockeywereld.

Verleden van steden leeft voort op het web

Dinsdag, 27 juni 2017

Facebookgroepen, websites met herinneringen en buurtblogs: burgers worden steeds meer online erfgoed-bewaarders. Onderzoeker Arno van der Hoeven gaat de grote verscheidenheid aan online initiatieven gericht op stedelijk erfgoed bestuderen. Hiervoor heeft hij een KIEM-beurs ontvangen.

Maria Grever benoemd tot lid van Raad voor Geesteswetenschappen

Zondag, 25 juni 2017

Maria Grever wordt per 1 mei 2017 lid van de Raad voor Geesteswetenschappen (RGW).

Nieuwe promotieplekken en UD-posities bij de ESHCC

Vrijdag, 16 juni 2017

Het Erasmus Initiative Vital Cities and Citizens heeft een subsidie toegewezen aan de ESHCC. De faculteit kan hierdoor vier promovendi en drie universitair docenten aannemen. De universitair docenten zullen werken aan onderzoek binnen de thema's van het Vital Cities and Citizens-project, dat in september 2017 van start gaat. De promovendi zullen hun onderzoek ook binnen het kader van dit project uitvoeren. De werving zal starten in de tweede helft van juni, via Academic Transfer en andere relevante academische vacaturesites.

Martine Bouman ontvangt ZonMw Parel voor innovatieve gezondheidscommunicatie

Donderdag, 13 april 2017

Op 12 april heeft prof. dr. Martine Bouman tijdens het Nederlands Congres Volksgezondheid een ZonMw Parel ontvangen voor haar gehele oeuvre op het terrein van gezondheidscommunicatie. Ze kreeg de Parel overhandigd door ZonMw directeur Henk Smid, die zijn grote waardering uitsprak voor de verschillende innovatieve projecten en onderzoeksmethoden van het Centrum Media & Gezondheid (CMG).