Nieuws over ons onderzoek

'Wetenschap moet vooral vrij blijven'

Vrijdag, 17 februari 2017

Stop de inperking van de vrije wetenschap, schrijven de rectoren van Nederlandse universiteiten, waaronder ook prof.dr. Huibert Pols, in een ingezonden artikel in NRC Handelsblad en NRC.Next.

Alex van Stipriaan ontvangt NWO-beurs voor onderzoek naar Caribisch cultureel erfgoed

Vrijdag, 10 februari 2017

Onlangs ontving prof. dr. Alex van Stipriaan samen met prof. dr. Gert Oostindie (KITLV/Leiden University) een NWO-subsidie van 600.000 euro. Dit stelt hen in staat om de komende vier jaar het onderzoeksproject ‘Traveling Caribbean Heritage’ uit te voeren. Samen met postdoc-onderzoeker Valika Smeulders en een nog te werven promovendus, zullen zij zich richten op de relatie tussen cultureel erfgoed en nationale identiteit in de zeer diverse samenlevingen van Aruba, Bonaire en Curaçao. In het project zal verder een 8-tal jonge Antillianen worden opgeleid voor het erfgoedveld op de drie eilanden.

EUR Fellowship voor Chris Nierstrasz

Vrijdag, 3 februari 2017

Historicus Dr. Chris Nierstrasz heeft een EUR Fellowship-beurs ontvangen voor zijn project 'Luxuries for the people: Early Modern consumption of tea, coffee and Indian textiles (1650-1800).